Aikido

Wat is Aikido ?

Aikido is de nalatenschap van Morihei Ueshiba.
Zijn filosofie vormt de basis van de krijgskunst van tegenwoordig.
Aikido is zowel een vecht als een ethische manier van leven, een fysieke techniek voor zelfverdediging en een spirituele techniek.

Wat kan Aikido voor mij betekenen ?

Nieuwkomers hebben verschillende ideeën en over wat aikido kan betekenen voor wat betreft zelfontwikkeling, zelfvertrouwen, gezonde lichaamsbeweging, mensen ontmoeten en het beheersen van agressie.
Veel beginnenden, vooral vrouwen, willen zelfverdediging leren.
Ze willen niet het slachtoffer van een geweldsmisdrijf worden.
Aikido kan hun een leven van vertrouwen brengen.

Basisprincipes

Bij aikido worden elegante, vloeiende ronde bewegingen gebruikt waarbij wordt ingestapt en gedraaid om een aanval onder controle te brengen en te keren.

Anticipatie, timing, een stabiele en flexibele houding en evenwichtige lichaamsbeweging maken het mogelijk de aanvaller uit zijn evenwicht te brengen en zijn kracht in de eigen verdediging te gebruiken. De aanvaller levert de kracht.

Elke aanval levert de energie (ki) die nodig is om u ertegen te verdedigen. Het vereist echter training en moeite om te leren hoe één te worden met die energie, ermee in harmonie komen en de aanval in ongevaarlijke banen te leiden.

Aikido leert een constante gereedheid. Zelfs als u denkt dat er geen bedreiging bestaat , zult u zich bewust moeten zijn van secundaire factoren zoals beperkte ruimte, ongelijke oppervlak, obstakels waar u rekening mee moet houden als u zich moet verdedigen.

Aikido

– Basisvaardigheden (ademhalingsoefeningen en technieken).
– Harmonie te bereiken (gebruik maken van gerichte werpoefeningen ).
– De aanval neutraliseren (lichaam en geest van de aanvaller begrijpen ).
– Vaardigheden ontwikkelen (het beheersen van ademkracht, timing en training met wapens ).

Nieuwsgierig?! Kom langs op de dojo voor een proefles, en ervaar of deze sport bij je past.

Wij hebben verschillende sporten binnen onze club, het is mogelijk om ook bij een andere sport(en) een proefles te nemen.