Exameneisen Jiu-Jitsu

 • Ebo-No-Kata:
  Een belangrijk onderdeel tijdens examens is het Ebo-No-Kata. Dit kata bestaat uit 20 technieken (Aanvallen/verdedigingen) welke volledig zijn uitgeschreven. De kandidaten worden hier ook op beoordeeld en krijgen minpunten bij gemaakte fouten. Tijdens het kata wordt ook goed gelet op de omschreven etiketten. De 1e serie van het Ebo-No-Kata wordt getoetst vanaf de oranje band, hierna wordt er bij elke opeenvolgende band een serie meer verwacht. Dit betekend dus dat bij de bruine band alle vier series van het Ebo-No-Kata worden getoetst.

 • Eisen vanaf zwarte band (1e dan) en hoger:
  Voor de vaardigheidseisen Danexamens 1e tot en met 5e dan (centrale examens district zuid-nederland), kunt u de site van de JBN bezoeken. U kunt daarvoor het diverse pdf bestand downloaden*, waaronder de complete beschrijving van het ebo-no-kata en andere kata’s. Ook de inschrijving en andere regelingen zijn daar terug te vinden.

  • Exameneisen Judo – 1e tot en met 5e dan (JBN)
  • Belangrijke wijziging:
   De opzet van de centrale DAN examens is in 2012 gewijzigd. Voorheen werd er examen gedaan over 3 blokken waarin alle technieken aan bod kwamen. De inhoud kon per examen nog al eens afwijken.
   Sinds September 2012 is de JBN over gegaan naar een nieuwe systeem waarbij 12 thema’s zijn geformuleerd welke specifieker getoetst kunnen worden. Door deze veranderingen is het niveau beter beheersbaar en is voor zowel kandidaat / jury duidelijk welke zaken beheerst / getoond moeten worden tijdens het DAN examen.

   • Overgangsregeling:
    Bij aanvragen voor examens tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2018 dient de kandidaat aan te geven welke versie van de exameneisen van toepassing zijn bij het examen. Bij aanvang van een examen moet dit bekend zijn. Vanaf 1 januari 2018 worden examens uitsluitend afgenomen in overeenstemming met de Dan-exameneisen versie 1.1.

*U heeft u een programma nodig om PDF-bestanden te lezen. Kunt u de exameneisen niet openen op de site, klik op de onderstaande afbeelding:

AdobeReader