De club

In Veghel wordt al sinds 1967 judoles gegeven onder de naam “De Wa-Kwai”. Deze lessen werden in het begin gegeven door Louis Pardoel, waarna Hans Callaars deze snel overnam. Vanaf december 1979 is de vereniging officieel opgericht en aangesloten bij de Judo Bond Nederland.

Sinds een behoorlijk aantal jaren wordt er ook les in Jiu-Jitsu en Aikido gegeven en is de club met de laatste aanwinst Kempo een echte all-round “Budosportvereniging” geworden.

De vereniging heeft het grootste deel van haar bestaan gezworven tussen verschillende accommodaties zoals “De Beemd’ en “Sporttrend”. Momenteel heeft de vereniging een eigen pand op het “Prins Willem Alexander Sportpark, nr 8” waarin alle lessen onder eigen dak worden gegeven.

JBN

De Wa-Kwai is aangesloten bij de Judo Bond Nederland JBN.
Aansluitnr: D2SK18Q.

Daarbij is de Wa-Kwai in het bezit van het ‘JBN Keurmerk’ welke o.a. garant staat voor de kwaliteit/veiligheid/gezondheid van de vereniging en het bijbehorende lesaanbod.
De Wa-Kwai heeft voldaan aan alle eisen die de JBN stelt voor het krijgen van een dergelijk certificaat. Dit certificaat wordt elke 2 jaar opnieuw beoordeeld en uitgereikt.