Kempo

Kempo, de weg naar een nieuw begin.

Wat voor een naam je het geeft: Kempo, Kuntao, Kung Fu, Chi Kung, Tai Chi etc, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat erom wat jij ervan maakt om zo een beter persoon te worden, één te worden met jezelf en je omgeving en weet te anticiperen op je directe omgeving. De oosterse filosofie gaat verder dan wat wij hier in het westen kennen zoals Kempo, Kuntao, Kung Fu, Chi Kung, Tai Chi etc, maar dit is wel de start van de weg naar jezelf; DE WEG NAAR EEN NIEUW BEGIN.

Het Kempo dat wij beoefenen is dus de eerste stap die je kan helpen om de juiste weg in te slaan. Echter hier is wel een intensieve training voor nodig. Een training die je lichaam harder en krachtiger moet maken en je conditie en gezondheid moet verbeteren. Daarnaast leer je te focussen en visualiseren. Bij partnertraining leer je te anticiperen op, en een te worden met je trainingspartner. Leren incasseren en beheersen. Door je grenzen te verleggen krijg je vaak andere inzichten, vraagstellingen, gevoelens/emoties en wensen die je verder kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar de kern van jezelf.

Sinds 1 September 2015 zijn Budosport vereniging de Wa-kwai en Kempo Veghel samen gegaan als één vereniging. Op die manier kunnen wij de inwoners van Veghel om omstreken voorzien in een breed scala aan sporten.

Nieuwsgierig?! Kom dan een keer naar de dojo voor een proefles en ervaar of deze sport bij je past! Niet alleen voor Kempo, maar ook voor de overige sporten kunt u bij ons terecht voor een aantal gratis proeflessen.