Leraren Kempo

  • Sunny Latumeten

    Geboren in het jaar van de tijger en in de maand van de schorpioen. Vanaf mijn 9e heeft mijn opa mij ingewijd in zijn gedachtengoed, levenslessen, wijsheden en zijn Kun Tao stijl. Helaas overleed hij toen ik 12 jaar was. Het toeval wilde, dat een paar maanden daarna, een dependance van Kempo Veghel in Wijbosch werd opgericht, door Ben de Wit. Ben was als een vader voor mij en zette mijn vorming voort op vechtsportgebied, waar mijn opa fysiek heeft moeten stoppen. Onbewust was ik naarstig op zoek naar mezelf. Om de onrust in mezelf te bedwingen, ging ik steeds meer trainen, en trainen. Omdat dit niet hielp, ging ik naast Kempo, ook op training bij andere stijlen zoals Boksen, Karate, Aikido, Tai-Chi en Chen-Sin. Dit had voor mijn gevoel helaas geen resultaat. Rond mijn 30e heb ik, dat wat mijn opa mij bij had bijgebracht, weer opgepakt. Door deze wijze van training, denken, voelen en leven begon ik me steeds meer completer en gelukkiger te voelen. Voelde me steeds meer een worden met mijn omgeving. Ik kon anderen bijstaan in hun persoonlijke worstelingen, gevechten, behoeften en angsten. Dankzij mijn opa heb ik de rust, vertrouwen en geluk in mijzelf gevonden en kan ik de weg bewandelen met hen, die hier behoefte aan hebben.

  • Alexander Mentzel

    Na veel verschillende sporten te hebben beoefend, kwam ik via een vriend in aanraking met Kempo Veghel. Het voelde als of ik thuis was gekomen. Kempo geeft mij de mogelijkheden om mijn grenzen te verleggen: kracht, souplesse, uithoudingsvermogen, maar vooral rust en controle. Dankzij Edu Tomasouw en Sunny Latumeten is Kempo een onderdeel geworden van wie ik nu ben.Wat de Kempo mij heeft gebracht hoop ik door te geven aan mijn kinderen en de mensen om mij heen.

  • Bert Giesbers

    Hij is een laatbloeier of, gezien zijn vele langdurige blessures, “laatbloeder”. Als jongeling was elke karate-vorm verboden. Maar tien jaar later, gebeurde het toch. Hij lééfde Taekwondo en weer dertien jaar daarna, “viel” hij voor Kempo. Al lange tijd was hij op zoek naar een completere gevechtsvorm en ziedaar…. hij werd op zijn wenken bediend: snelheid, techniek, hardheid, incasseren én “no limits”; kortom full contact. Zelfs na meer dan dertig jaren Kempo, blijf je studeren en kennis vergroten: je verbeteren. Kom en overtuig jezelf! Neem je wilskracht mee, dan zal je geest je overstijgen!