Leonard – 20 Jaar Aikido bij de Wa-kwai!

Op zaterdag 13 januari 2018 werd even stilgestaan bij het feit dat er al 20 jaar Aikido wordt gegeven bij Budosportvereniging “ De Wa-Kwai” in Veghel.

Trainer Leonard van Kuik, werd in het zonnetje gezet. Leonard stond in 1997 aan de wieg van de sport Aikido bij “De Wa-Kwai” in Veghel. Na een demonstratie was ons postuum erelid Harrie van Heertum zo onder de indruk, dat hij Leonard wist te overtuigen om naar Veghel te komen. Na de introductie van de sport, krijgt dit al 20 jaar een  goed vervolg. Met nog steeds Leonard als onze Aikido-sensei.

In het begin waren er nogal wat leden uit Veghel en Omstreken, nu zijn dat meer mensen uit o.a. heel Noord-Brabant die deze mooie sport komen beoefenen.

Een bekwame man, die alles, ondanks wat strubbelingen bij de start, redelijk goed onder de knie kreeg, een hechte Aikido-groep smeedde die hij nu nog wekelijks begeleidt. Leonard mag met recht een volwaardig lid van de “De Wa-Kwai-Familie”  genoemd worden.

Leonard was volkomen verrast en onder de indruk van dit heuglijk feit. Wij hopen dat we nog lang zullen samenwerken met elkaar.

Ter ere van dit memorabele moment, hebben de leerlingen van Leonard een beeld overhandigd (zie foto).

Leonard, gefeliciteerd!